fbpx

HORECA Beer & Spirits Show

Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν οι bartender και τα στελέχη της αγοράς των cafe-bar, της εστίασης και της φιλοξενίας στο πρόγραμμα παρουσιάσεων, επιδείξεων και σεμιναρίων του φετινού HORECA BEER & SPIRITS SHOW! Περισσότεροι από 10.000 επαγγελματίες παρακολούθησαν τουλάχιστον μία από τις συνολικά 69 θεματικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τις τέσσερις ημέρες διεξαγωγής της 11ης HORECA 2016! Πάνω από το 25% όσων παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, επισκέφθηκε την έκθεση με αφορμή το πλούσιο πρόγραμμα του BEER & SPIRITS SHOW, παράλληλα όμως αξιοποίησαν την ευκαιρία να περιηγηθούν και στα περίπτερα των εκθετών. Μάλιστα, χάρη στα σεμινάρια και τις παρουσιάσεις, πολλοί νέοι σε ηλικία επαγγελματίες επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τη HORECA.
Κοινή διαπίστωση όλων των επισκεπτών αλλά και των εισηγητών που φιλοξενήθηκαν στην εντυπωσιακή κεντρική σκηνή και την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα σεμιναρίων, ήταν πως το HORECA BEER & SPIRITS SHOW αποτέλεσε τη μεγαλύτερη συνάντηση για τα cocktail trends και το bar management που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ελλάδα!

Όλοι οι κορυφαίοι Έλληνες bartenders επί σκηνής!
Μεταξύ 12 και 15 Φεβρουαρίου, στην κεντρική σκηνή του BEER & SPIRITS SHOW ανέβηκαν οι κορυφαίοι Έλληνες bartenders και bar managers, οι οποίοι παρουσίασαν τις νέες τάσεις στη διεθνή σκηνή των cocktail, ενώ πρότειναν αποτελεσματικές λύσεις για την οργάνωση και τη στελέχωση των bar. Όλες οι παρουσιάσεις είχαν διαδραστικό χαρακτήρα, καθώς το κοινό είχε τη δυνατότητα να δοκιμάζει τις παρασκευές που ετοίμαζαν ζωντανά επί σκηνής οι bartender και να συζητούν τις γευστικές εντυπώσεις τους. Με τον ίδιο τρόπο παρουσιάστηκαν οι βασικοί τύποι μπίρας, μαζί με εκτενείς αναφορές στην ιστορική διαδρομή και τη θέση τους στην παγκόσμια αγορά.

Εξάλλου, στην πρωινή ζώνη του HORECA BEER & SPIRITS SHOW, διακεκριμένοι επιστήμονες και πετυχημένοι επιχειρηματίες μίλησαν για τις σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και λειτουργίας των cafe-bar, παρουσίασαν ενδεικτικά case-studies από την εγχώρια αγορά. Μεταξύ των θεμάτων που θίχτηκαν στα πάνελ των συζητήσεων ήταν το σύγχρονο bar management, η σύνδεση των cocktail με τη γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα, η θέση του κρασιού στα cafe-bar και η προσφορά του by the glass, η κατάρτιση των beer-lists, η τέχνη της φιλοξενίας, η εξυπηρέτηση πελατών σε χώρους πολυτελείας, η διαχείριση πελατών και κακόβουλων σχολίων, τα κεράσματα και οι happy-hours, τα δικαιώματα μουσικής, η αξιοποίηση των social media κ.ά.

Μεγάλη συμμετοχή στα masterclasses!
Συνολικά 1.146 επαγγελματίες παρακολούθησαν τα 41 masterclasses, σεμινάρια και workshops που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του φετινού HORECA BEER & SPIRITS SHOW, με εισηγητές κορυφαίους bartender, οινοχόους, beer specialists και αρχιμάγειρες, αλλά και εξειδικευμένους επιστήμονες από διάφορα ακαδημαϊκά πεδία. Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η προσέλευση στα σεμινάρια για την κοστολόγηση και την τιμολόγηση των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρονται στα cafe-bar.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι επισκέπτες μίας εμπορικής έκθεσης είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στον ίδιο χώρο -και μάλιστα δωρεάν- μία σειρά από masterclasses για όλα τα αποστάγματα: Single Malt, American, Japanese και Blended Whiskies, Tequila και Mezcal, Ρούμι και Cachaca, Gin και Jenever, Vodka, Metaxa, Τσίπουρο και Παλαιωμένο Τσίπουρο. Επίσης, παρουσιάστηκαν εξειδικευμένες τεχνικές παρασκευής ζεστών, barrel aged και carbonated cocktails, έξυπνες μέθοδοι αξιοποίησης των Bitters & Cordials, του πάγου και του ξηρού πάγου, αλλά και των βρώσιμων λουλουδιών, καθώς και προτάσεις για cocktail με κρασί, μπίρα και σάκε!
Εξάλλου, στο πλαίσιο των σεμιναρίων του HORECA BEER & SPIRITS SHOW παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι αρχές του food pairing με μπίρες και με cocktail, καθώς και οι τρόποι κατάρτισης μίας αντιπροσωπευτικής wine, beer ή cocktail list. Την ευθύνη για την κατάρτιση του προγράμματος και την οργάνωση των εκδηλώσεων και των σεμιναρίων είχε η συντακτική ομάδα του SNACK & COFFEE, του μοναδικού επαγγελματικού περιοδικού που επί έντεκα χρόνια καλύπτει την αγορά των cafe-bar.

Καθολική στήριξη από την αγορά!
Στο πρόγραμμα του HORECA BEER & SPIRITS SHOW συμμετείχαν οικορυφαίοι Έλληνες bartender, μεταξύ των οποίων και όλοι οι νικητές των εθνικών διαγωνισμών World Class από το 2010 μέχρι σήμερα: Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, Τεό Σπυρόπουλος, Θοδωρής Πύριλλος, Βασίλης Κυρίτσης, Νίκος Μπάκουλης και Ηλίας Μαρινάκης! Στη μακρά λίστα των ονομάτων ξεχωρίζουν οι Νίκος Αθανασίου, Γιάννης Αλεξόπουλος, Θοδωρής Αναγνώστου, Δήμητρα Αντωνακοπούλου, Νίκος Αρβανίτης, Νίκος Αρσλάνογλου, Αργύρης Βενιαμίν, Σταύρος Γαϊτάναρος, Πάνος Γιοβάνης, Μάριος Γκιάτης, Λευτέρης Δημητρακόπουλος, Στέφανος Δραγανιδάκης, Βασίλης Θεοφιλάκος, Μάριος Ηλιόπουλος, Παναγιώτης Καναβέτας, Κωνσταντίνος Καπνιάρης, Αλέξανδρος Κεχαγιαδάκης, Δημήτρης Κιάκος, Δημήτρης Κληρονόμος, Γιάννης Κοροβέσης, Θάνος Κριμπούρας, Ναταλία Λιβιτσάνου, Γιώργος Μεγαλοκονόμος, Γιώργος Μπάγκος, Μάριο Μπάσο, Κώστας Νικολαϊδης, Δημήτρης Νταφόπουλος, Στέφανος Παρασκευούδης, Λευτέρης Πετρογεωργάκης, Γιάννης Σαμαράς, Αλέξης Σιμωνίδης, Σταμάτης Σταματιάδης, Λορέτα Τόσκα, Γιώργος Τσιρίκος, Άρης Χατζηαντωνίου κ.ά. Σημείο αναφοράς υπήρξε η κοινή παρουσία επί σκηνής πέντε εμβληματικών προσωπικοτήτων -του Σπύρου Αναγνώστου, του Νίκου Ζήση, του Ξαβιέ Μισαηλίδη, του Φόντα Ταζέ και του Χρήστου Χουσέα- οι οποίοι εξήγησαν με τη βοήθεια της Ντένης Καλλιβωκά πώς πήραν την απόφαση να εξελιχθούν από bartender σε επιχειρηματίες.

Σημαντικές προσωπικότητες και από την οινική αγορά
Εξάλλου, στο HORECA BEER & SPIRITS SHOW συμμετείχαν σημαντικές προσωπικότητες από την οινική αγορά, όπως ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος για το 2016, Άρης Σκλαβενίτης, οι έμπειροι οινοχόοι και γευσιγνώστες Ανδρέας Ματθίδης AIWS, Νικόλας Γιαννόπουλος AIWS, Γιώργος Λούκας και Απόστολος Πλαχούρας, καθώς και ο αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Οίνου, Θοδωρής Λέλεκας. Παρόντες, επίσης, οι beer specialists Πολ Εμμανουηλίδης και Νικολά Ραδίσης, καθώς και οι chef Γιάννης Στανίτσας, Πέτρος Δήμας και Καλλίστρατος Γιαννόπουλος. Οικοδέσποινα των εκδηλώσεων ήταν η Γιοβάννα Λύκου.

Βήμα στους ταλαντούχους νέους bartender
Στο πλαίσιο του HORECA BEER & SPIRITS SHOW πραγματοποιήθηκαν οι τελικοί των διαγωνισμών cocktail και flairtending της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος, με τη συμμετοχή ταλαντούχων bartender από όλη τη χώρα. Οι τετραήμερες εκδηλώσεις έκλεισαν μάλιστα με μία εντυπωσιακή επίδειξη από τον Ιάπωνα παγκόσμιο πρωταθλητή flairtending, Mitsuhiro Kaneshiro, ο οποίος κατέπληξε το κοινό με την τεχνική του.

Οι νικητές των πανελλήνιων διαγωνισμών ανά κατηγορία είναι οι εξής:
21ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ CLASSIC COCKTAIL: 1. Παναγιώτης Σωτηρίου, 2. Κωνσταντίνα Νικολίτση, 3. Σπυρίδων Γιούργας
12ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ FLAIRTENDING: 1. Αχιλλέας Θανασούδας, 2. Κώστας Τσιρέκας, 3. Παναγιώτης Εργάτης
Οι νικητές των δύο διαγωνισμών θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στα αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα που θα διεξαχθούν στο Τόκιο της Ιαπωνίας (16-21 Οκτωβρίου 2016).
6ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ NON-ALCOHOLIC COCKTAIL: 1. Έλενα Πρίφτη, 
2. Νίκος Κειβανίδης, 
3. Βαγγέλης Ιωαννίδης
Ο νικητής θα πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στην Πράγα της Τσεχίας.
4ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ COCKTAIL: 1. Λευτέρης Μπρούμπης
, 2. Παναγιώτης Ανδριόπουλος, 3. Μελέτιος ΑιγινίτηςThis website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.