fbpx

31η Philoxenia/Hotelia

Μήνυμα ανάπτυξης και αναβάθμισης του εγχώριου τουριστικού προϊόντος φιλοδοξεί να στείλει το εκθεσιακό δίδυμο της Philoxenia και Hotelia, οι οποίες διοργανώνονται από τις 12-15 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης μαζί με την 10η Διεθνής Έκθεση Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημοσίου-Κοινωνικού Τομέα & Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Polis.

Αποδέκτες του μηνύματος των Philoxenia και Ηotelia είναι οι ελληνικές ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς και οι επαγγελματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της φιλοξενίας και εστίασης.

Οι δύο εκθέσεις, που προσελκύουν πάνω από 100 hosted buyers (προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες) από 30 χώρες, πλαισιώνονται από διοργανώσεις διεθνούς χαρακτήρα, όπως το Τhe Art of Drinking Coffee & Spirit, που αποτελεί ένα πρωτότυπο και καινοτόμο event αφιερωμένο στην τέχνη της δημιουργίας καφέ, cocktails και ποτών. Ο σχετικός σύνδεσμος του event βρίσκεται στη διεύθυνση: (http://hotelia.helexpo.gr/hotelia/el/2015_The_Art_Of_Drinking)

Στόχος του Τhe Art of Drinking Coffee & Spirit είναι να εμπεδωθεί στους επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού ότι δεν πρέπει απλά να προσφέρουν ένα προϊόν, αλλά μια ολική εμπειρία αξιών και υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Διάσημοι bartenders και mixologists από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα υλοποιήσουν και θα σερβίρουν με θεατρικές κινήσεις τα δημιουργήματα τους, διαμορφώνοντας ένα εξαιρετικό σκηνικό που θα εντυπωσιάσει κάθε επαγγελματία του κλάδου της εστίασης.

Οι διεθνούς φήμης mixologist Marian Beke και Luca Cinalli του βραβευμένου speakeasy του Λονδίνου, Νightjar, οι δύο head bartenders της Dry Martini World, Lorenzo Miglietta και Nelson Alexandre Dos Anjos, ο Έλληνας mixologist, Αλέξανδρος Μαυρίκης κ.α. θα αναδείξουν τα cocktail τους, δίνοντας μία άλλη διάσταση στο event Τhe Art of Drinking.

Όσον αφορά στην ενότητα του καφέ, θα υπάρξει guest παρουσία από τον Απόστολο Πλαχούρα (ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Nespresso).

Η είσοδος στο event είναι ελεύθερη, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν on-line εγγραφή στο site της Ηotelia http://hotelia.helexpo.gr (μέγιστη χωρητικότητα κάθε σεμιναρίου του Τhe Αrt of Drinking είναι τα 100 άτομα, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Στο πλαίσιο της Ηotelia διοργανώνεται και το DPOINT Hotel Village, που είναι αφιερωμένο στο σχεδιασμό, διακόσμηση και ανακαίνιση ξενοδοχείων και αποτελεί επί της ουσίας μία «γειτονιά», η οποία απαρτίζεται από κορυφαία brands και δημιουργούς με στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης φιλοξενίας.

Σημείο αναφοράς και πυρήνας της φετινής διοργάνωσης είναι η παρουσίαση μίας φιλόδοξης παραγωγής με τίτλο «Greek Hospitality Design Spirit», με τη σχεδιαστική επιμέλεια των Μηνά Κοσμίδη (αρχιτέκτονα μηχανικού), Σωτήρη Λάζου (βιομηχανικού σχεδιαστή) και Ανδρέα Βαρώτσου (βιομηχανικού σχεδιαστή). Το συγκεκριμένο project θα ταξιδέψει τον επισκέπτη, συνοδεία των 4 εποχών του χρόνου, ξεκινώντας από το ελληνικό βουνό και καταλήγοντας στην θάλασσα της χώρας μας.

Ουσιαστικός σκοπός της ομάδας εργασίας του «Greek Hospitality Design Spirit» είναι να περάσει στους επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού το μήνυμα πως το design μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό «όπλο» στο πλαίσιο της βελτίωσης των υπηρεσιών φιλοξενίας με απώτερο στόχο την αύξηση της προσέλκυσης ποιοτικότερων επισκεπτών στη χώρα μας.

Τέλος, θα πραγματοποιηθούν και τα DPOINT Conferences, δηλαδή ένα πρόγραμμα ομιλιών με θέμα την ανακαίνιση και το σχεδιασμό ξενοδοχείων, καθώς και επιχειρήσεων εστίασης.This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.